Porozmawiaj, napisz, udziel głosu

Tu możesz porozmawiać na wiele tematów - o świecie, o sporcie, o kulturze. Sprawdź!

Nie jesteś zalogowany.

#1 2008-05-28 09:01:46

admin
Admin

Peru i Chile kloca sie o ziemniaki ...

Jaki kraj jest prawdziwa ojczyzna ziemniaka? W sprawie odpowiedzi na to pytanie miedzy Peru a Chile rozgorzal ostry spor. Wszystko zaczelo sie od stwierdzenia chilijskiej minister rolnictwa Marigen Hornkohl Venegas, ktora orzekla, ze 99 proc. spozywanych dzis na swiecie ziemniakow ma swoj rodowod w Chile.

http://www.rmf.fm/fakty/?from=rss&id=137502

Stopka forum

Powered by PunBB | Site Map
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Rolety rzymskie Hiszpański Poznań Budownictwo jednorodzinne Poznań Wyjazdy Integracyjne Pozycjonowanie
» Sedes Lennona sprzedany za 9,5 tys. funtów
Sedes należący do Johna Lennona został dzisiaj sprzedany w Liverpoolu na aukcji przedmiotów związanych z Beatlesami za 9,5 tys. funtów - niemal dziesięciokrotność jego wartości szacunkowej - podali organizatorzy.
» Lech, czyli pytanie tygodnia
Lech wygrał w Dnipropetrowsku. Byłem, widziałem i przeżywałem, ale rodzi się pytanie, czy to wymiar siły Lecha, czy słabości czwartej siły na Ukrainie? Ostateczną odpowiedź poznamy w czwartek (transmisja w Polsacie od godziny 20.15). Trener Dnipro Wołodymyr Bezsonow jest pewny ogrania Lecha. Nawet Franz Smuda tak się nie wypowiada...

Druk wielkoformatowy - systemy crm - Instrumenty Muzyczne Forum - gry - Figi, stringi